فواید روزه داری برای مبتلایان به کبد چرب

روزه داری برای مبتلایان به کبد چرب نه تنها ضرری ندارد، بلکه مفید هم هست،بنابراین ماه رمضان برای افرادی که کبد چرب دارند فرصت خوبی است تا در کنار استفاده از جنبه های معنوی روزه داری، وزن خود را کم کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری سلامت (طبنا)زنجان،کبد چرب زمانی رخ می‌دهد که کبد در شکستن چربی‌ها دچار مشکل شود. این بیماری زمانی اتفاق می‌افتد که ۱۰ درصد(یا بیشتر) وزن کبد،حاوی چربی باشد. کبد چرب در شدیدترین حالت می‌تواند فرد را مبتلا به سیروز کبدی یا زخم و نارسایی‌های کبدی کند.

حالا سوال اینجاست که آیا در این شرایط فرد مبتلا به کبد چرب می‌تواند روزه بگیرد؟ روزه گرفتن برای او مفید است یا مضر؟

۷۰ درصد افرادی که چاق هستند کبد چرب دارند. همچنین کبد چرب در افرادی که دارای شکم بزرگ اند، نسبت به کسانی که چاقی سراسری دارند،بیشتر دیده می‌شود و خطرناک‌تر است.

اگر به کبد چرب اهمیت داده نشود و افراد از شر اضافه وزن خلاص نشوند کم کم کبدشان سفت شده و در نهایت از کار می‌افتد، بنابراین ماه رمضان برای افرادی که کبد چرب دارند فرصت خوبی است تا در کنار استفاده از جنبه های معنوی روزه داری، وزن خود را کم کنند.

روزه داری برای کبد چرب نه تنها ضرری ندارد، بلکه مفید هم هست. البته بیماران مبتلا به کبد چرب اگر روزه بگیرند و بعد از آن غذای چرب مصرف کنند، وزن آنها کاهش پیدا نخواهد کرد.

روزه داری برای افراد مبتلا به کبد چرب، در کنار کاهش وزن،منجر به کاهش سایز دور شکم هم می‌شود.

یکی از فواید روزه داری کمک به کبد برای سم زدایی این ارگان است.کبد بزرگترین غده بدن انسان است و سلامت کلی بدن منوط به سلامت کبد است.
البته روزه‌داری را نمی‌توان برای تمام مبتلایان به کبد چرب تجویز کرد،گروهی از این بیماران که مبتلا به سیروز یا نارسایی کلیه پیشرفته‌اند،نباید روزه بگیرند چرا که کبد این افراد در مواقع افت قند نمی‌تواند قند خون را کنترل و جبران کند و باعث افت قند خون و حتی کاهش سطح هوشیاری و تشدید علائم نارسایی کبد می‌شود.

اما به طور کلی می‌توان به بیماران روزه‌دار این توصیه‌ها را کرد از مصرف غذاهای پرچرب و پر کلسترول خودداری و بیشتر مواد غذایی خانگی و سالم استفاده کنند. برای پخت غذا از روغن‌های غیر اشباع چند زنجیره‌ای مفید استفاده کنند.

مصرف آنتی اکسیدان‌ها و غذاهای پرفیبر برای کبد بسیار مفیدند.غذاهای حاوی اسید چرب،امگا ۳ کبد را سالم نگه داشته و از آسیب آنتی اکسیدان‌ها محافظت می‌کند.

مصرف سبزیجات را افزایش دهید؛ از بین این گروه چغندر و هویج به دلیل داشتن بتاکاروتن که اثر بالای آنتی اکسیدانی برای کبد دارند در صدر قرار دارند.سیر هم به همین اندازه مفید است چرا که حاوی سلنیوم و گلوتاتدین بوده و اثر آنتی اکسیدانی برای کبد دارد.

غذاهای غنی از ویتامین‌های گروه BوCوE به خنثی کردن اثر اکسیدان‌ها در کبد کمک می‌کنند.این ویتامین‌ها بیشتر در بروکلی،تخم مرغ،اسفناج،غلات جوانه‌ها و میوه‌ها دیده می‌شود. سبوس برنج و گندم منبع غنی از ویتامین‌های گروه B خیلی خوبی از ویتامین‌های گروه E هستند.

غذاهای فیبردار را بیشتر مصرف کنید؛یبوست یکی از شایع‌ترین شکایات بیماران روزه‌دار است.مصرف فیبر نه تنها به کار کرده کبد کمک می‌کند بلکه به بهبود یبوست هم کمک زیادی می‌کند.نان سبوس دار، سبزیجات،برنج سبوس‌دار و غلات کامل از این دسته‌اند.

مصرف امگا ۳ را افزایش دهید؛انواع ماهی‌ها(ساردین سالومن،قزل آلا و...) مغزها و روغن‌های گیاهی شامل کانولا،سویا کتان و کنجد سرشار از این ماده غذایی مفید هستند و توصیه به مصرف انواع ماهی در وعده سحری یا افطار می‌شود.همچنین پیشنهاد می‌شود تا جای ممکن از مصرف فست فودها،کله پاچه،مغز و جگر پرهیز شود.

انتهای پیام/

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha